Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.sentrodentalbonaire.nl/Ip/Request.php:265array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/public/sites/www.sentrodentalbonaire.nl/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/public/sites/www.sentrodentalbonaire.nl/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48 Behandelingen

Behandelingen

Bij Sentro Dental Bonaire kunt u terecht voor een compleet aanbod van tandheelkundige behandelingen. Hieronder vindt u daarover beknopte informatie. Voor uitgebreidere informatie verwijzen we u naar de links in de tekst of de patiëntenfolders. Of u maakt een afspraak voor persoonlijk advies!

CONTROLE

GEBITSREINIGING EN PREVENTIE

In de regel wordt uw gebit twee keer per jaar gecontroleerd, tenzij uw tandarts u een ander persoonlijk advies geeft. Op deze manier kunnen we uw gebit goed in de gaten houden, preventief werken en kan er eventueel tijdig een behandelplan worden opgesteld. Ook uw verdere gezondheidstoestand en eventueel medicijngebruik houden wij bij.
Tijdens de controle wordt het hele gebit na gekeken. Er worden zo nodig (röntgen)foto's gemaakt. Voor verdere behandelingen maakt de tandarts een behandelplan en verwijst u zonodig door.     U kunt dan ook direct een afspraak maken.

Een goede gezondheid van de mond begint bij een goede dagelijkse gebitsreiniging. Daarnaast is het belangrijk dat uw gebit periodiek wordt gecontroleerd en eventueel extra intensief gereinigd. Daarmee kunnen gaatjes en ontstekingen worden voorkomen en kan ook het tandvlees gezond blijven. De mondhygiëniste of preventie-assistente neemt uitgebreid de tijd voor het reinigen van uw gebit. Zij geeft daarnaast instructie en advies over poetsen en hulpmiddelen om uw gebit op de juiste manier schoon te houden. 

BEHANDELING VAN TANDVLEESPROBLEMEN

Wanneer u (vergevorderde) tandvleesontsteking heeft kan de mondhygiëniste uitkomst bieden bij het behandelen en genezen hiervan. Bij de behandeling wordt de ruimte onder het tandvlees intensief gereinigd waardoor de ontsteking meestal zal verdwijnen en het gezonde tandvlees zich vast hecht aan de tanden en kiezen. Tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Daarnaast geeft zij instructie en advies hoe u zelf op de juiste wijze uw mond kan schoonhouden. Periodiek is er een 

VULLING

LACHGASSEDATIE

Voor volwassenen en kinderen met veel angst voor een behandeling bij de tandarts of mondhygiëniste bieden wij een nieuwe, veilige mogelijkheid tot behandeling: lachgassedatie. Bij deze methode krijgt u door een speciaal neusmasker een mengsel van zuurstof en lachgas toegediend, dat u kalmeert en gerust stelt. Daardoor zal de behandeling ontspannen kunnen verlopen en wordt er minder angst ervaren. Meer informatie over behandeling met lachgas vindt u in de speciale patiëntenfolder van het SBT Bijzondere Tandheelkunde.

(GEDEELTELIJK) KUNSTGEBIT

Een vulling (restauratie) wordt gemaakt omdat bijvoorbeeld een stuk tand of kies is afgebroken, door cariës is aangetast of ter vervanging van een (oude) bestaande vulling. In de praktijk wordt alleen nog gewerkt met witte vullingen.

Als eerste wordt, indien nodig, een verdoving gegeven, waarna de oude vulling of het aangetaste weefsel wordt weggehaald. Vervolgens wordt het tandoppervlak voorbereid op de nieuwe vulling, die daarna wordt aangebracht en hard wordt gemaakt. Tenslotte wordt de vulling goed passend en glad geslepen. 

Missen er een of meerdere tanden, dan is het mogelijk om een gedeeltelijke prothese te maken, een soort plaatje met kunsttanden dat steunt tegen de andere tanden en het gehemelte. Dit kan van kunststof of metaal zijn. Wanneer alle tanden moeten worden verwijderd wordt er een volledige prothese gemaakt, een kunstgebit.

Voor het maken van een prothese zijn ongeveer vier afspraken nodig. Er worden afdrukken genomen en er is een aantal afspraken waarin de prothese nauwkeurig gepast en bijgewerkt wordt. Tijdens de laatste afspraak worden eventueel tanden getrokken en krijgt u direct uw vervangende gebit. 

WORTELKANAALBEHANDELING

Door tandbederf of het afbreken van een stuk kies, kunnen bacteriën tot in het binnenste van de kies doordringen en hier een ontsteking veroorzaken. Hier lopen zenuwen en bloedvaten, waardoor de ontsteking pijnlijk kan worden, vooral met warm en koud drinken. Trekt de ontsteking verder door naar de wortelpunt, dan kan ook (lichte) druk op de kies pijnlijk worden. Bij deze klachten kan het nodig zijn een wortelkanaalbehandeling te doen.

Een wortelkanaalbehandeling is vaak niet pijnlijk, in tegenstelling tot wat nogal eens gedacht wordt. De behandeling kan soms in een keer worden gedaan, maar bij een acute ontsteking wordt de kies geopend en schoongemaakt en pas tijdens de tweede afspraak definitief gevuld.

De tandarts boort een gaatje in het midden van de tand of kies zodat hij makkelijker toegang heeft tot de wortelkanalen. De kanalen worden schoongespoeld en gevijld, zodat ontstoken weefsel wordt verwijderd. Daarna worden de kanalen opgevuld. Zijn er twee behandelingen dan wordt na het zoeken, spoelen en vijlen een antibacteriële pasta aangebracht en een tijdelijke vulling gemaakt.

KROON OF BRUG

Wanneer een tand of kies voor een groot deel uit vulling bestaat of de stevigheid verloren is gegaan door een wortelkanaalbehandeling, kan er een kroon of (bij meerdere tanden of kiezen naast elkaar) brug worden gemaakt.

Een kroon of brug is een duurzame oplossing en investering waarbij de tand of kies nog lang behouden kan blijven. 

Voor een kroon wordt de tand of kies omslepen zodat de kroon als een soort kapje over de kies heen past. Dit proces luistert nauw en om de perfecte pasvorm te verkrijgen worden tijdens de behandeling diverse afdrukken genomen. Ook kijkt de tandarts nauwkeurig naar de kleur van uw tanden zodat de kroon mooi in het geheel past. De kroon of brug wordt ter plekke met behulp van de CEREC 3D-methode vervaardigd. Hierbij wordt de kroon computergestuurd gescand en op maat geslepen. U heeft vaak maar één afspraak nodig om de kroon of brug te laten maken en plaatsen. 

Voor meer informatie over de CEREC methode klikt u hier.

BEUGEL

Het kan zijn dat u of uw kind een beugel nodig heeft om de tand- of kaakstand te corrigeren. In onze praktijk wordt veel met vaste apparatuur gewerkt, zogenaamde brackets. Het zijn kleine metalen blokjes die op de tanden worden geplakt. Ze worden verbonden door middel van een draad met elastiekjes waardoor de de tanden als het ware in de goede positie worden geduwd.
Is deze behandeling nodig dan zal de tandarts u doorverwijzen naar de orthodontist. De behandeling duurt gemiddeld anderhalf tot twee jaar.  

Ook voor cosmetische correctie van uw tanden zijn er diverse behandelmogelijkheden, eventueel met uitneembare en/of onzichtbare apparatuur. Vraag uw tandarts om persoonlijk advies.

IMPLANTAAT

Wanneer u een tand of kies mist, is er een duurzame mogelijkheid deze te vervangen met een implantaat. Deze kunstwortel wordt in de kaak aangebracht, waarna er een kroon (of brug) op het nog uitstekende deel kan worden geplaatst. Implantaten kunnen ook worden gebruikt om een kunstgebit op te bevestigen. Uw tandarts kan u adviseren of een implantaat een goede oplossing is voor u.

Uitgebreide informatie vindt u op de website van Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie NVOI.

TANDEN BLEKEN

Er zijn verschillende oorzaken waardoor uw tanden kunnen verkleuren. Onder andere bepaalde voeding, dranken en roken kunnen hierbij een rol spelen. Wanneer u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden, kan het bleken van uw gebit een mogelijkheid zijn. Wij bieden een professionele whitening behandeling met BriteSmile. Hiermee bent u in één behandeling klaar. Uw tandarts kan u vertellen of deze behandeling voor u is geschikt en de gewenste resultaten zal bieden.   

INJECTABLES

Naast de zorg voor een mooi en gezond gebit, bieden we ook mogelijkheden om uw gezicht een 'touch up' te geven voor een frisse en stralende uitstraling. Wij werken hiervoor uitsluitend met behulp van de professionele en veilig bewezen injectables Restylane en Azzalure. 

Wilt u hierover meer informatie en persoonlijk advies, maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend consult.